Drie fundamentele vragen voor de ziel

 

Het 'zoeken van de ziel' doe je best dagelijks, als een soort van spirituele hygiëne. Dit staat in contrast met de praktijk van vele bewegingen, waarbij men spirituele praktijk voorbehoudt voor een 'eenmaal-op-zondag' routine. Dagelijkse herbronning schept een bezielend direct contact tussen je Spirit en het fysieke. Er bestaan honderden methoden om dit te doen, en de regel is: wat het best werkt voor jou is beter dan wat men elders beweert... Om het met Vaclav Havel te zeggen: 'Zoek het gezelschap van hen die zoeken, en loop weg van diegenen die beweren het gevonden te hebben!'

 

Vinger TIP: neem regelmatig, 's morgens, 's avonds, of gewoon tijdens een alledaags tussendoortje, even de tijd om naar de stilte te gaan. Leg je vingers op je pols, voel je hartslag – je levensenergie – en sluit de ogen.

Stel je dan de volgende vragen: Wie ben ik? – Wat wil ik? – Waarom ben ik hier? Je hoeft daarbij niet op zoek te gaan naar antwoorden. Stel gewoon de vragen en laat de verwachting van een onmiddellijk antwoord los. Stel je daarentegen wel open voor inspirerende signalen uit je intuïtie of uit je omgeving.

 

TERUG